Gjennom nytenkning og utvikling
skaper vi bærekraftige løsninger.
Norsk
English
Español
Portugés

Brukerveiledning


Slik bruker du kvernen: 

Skru på kaldtvannet, halv styrke eller mer, slå på kvernen og tøm matrestene oppi litt etter litt, slik at du unngår å overbelaste den.

Når den siste matbiten er oppmalt (når du hører en jevn lyd), slå av kvernen og la vannet renne noen sekunder til, slik at kvernen og vannlåsen blir spylt rent.

Du kan male opp alt organisk kjøkkenavfall som matrester, grønnsaksrester, rekeskall, harde fruktkjerner, fisk-, og kyllingbein. Også kaffe-, tefiltre, tørkepapir og visne blomster går bra.

Rått skinn som fiskeskinn eller fleskesvor bør kokes før den kjøres i kvernen, da rått skinn er meget seig og det kan ta urimelig lang tid før det blir oppmalt. Et annet alternativ er å pakke fiskeskinnet eller fleskesvoret inn i avispapir og putte det i mikrobølgeovnen i noen sekunder, for så å kaste hele pakken rett i kverna.

Fiberrike matrester slik som artisjokk og maiskolber bør skjæres eller klippes opp i biter ikke større enn 4-5 cm før de puttes i kvernen, hvis ikke kan fibrene vikle seg rundt rotoren og stanse kvernen.

Dette bør du ikke gjøre:

  • Ikke bruk varmt vann til å male opp matrestene.
  • Ikke slå av kvernen før oppmalingen er ferdig.
  • Ikke fyll kvernen med matrester før du slår på kvernen.
  • Ikke mal opp store bein eller blåskjell skall.
  • Kverner er heller ikke konstruert for å håndtere glass, porselen, metall, plast, gummi, folie, bleier eller stoffrester.

Skulle man være så uheldig at man får slike ting i kvernen likevel, kan de lett taes ut igjen. Les også bruks- og monteringsanvisningen som følger med kvernen. Ta kontakt med din leverandør dersom det skulle oppstå problemer du ikke greier å løse.

 

Tel: +47 74 08 30 61
Mob: +47 905 77 044
Fax: +47 74 08 33 62